Hulpouders

Naast de Medezeggenschapsraad (MR) en de Ouderraad (OR) is er op De Wetering een grote groep enthousiaste hulpouders. Via de ouderhulplijst kunt u zich opgeven voor diverse activiteiten. Het is erg leuk om de school ‘van binnenuit’ te beleven en op die manier betrokken te zijn bij het schoolleven van uw kind.

Een greep uit de ouderhulpgroepen:

De tuingroep

In het tuinseizoen gaan ouders met een groepje leerlingen werken in de schooltuin. De kinderen mogen het werk doen, maar een beetje ouderbegeleiding kan prettig zijn!
Een deel van deze tuinouders doet ook groter tuinonderhoud.

De biebouders

Deze hulp ouders zitten bij toerbeurt op vrijdag achter de uitleencomputer van de schoolbibliotheek. Zij kunnen kinderen adviseren bij hun boekkeuze en ook meedenken wat er ontbreekt in het assortiment.

Klusouders

Van een wandje schilderen tot een plank ophangen of een grote kast timmeren, er is altijd wel iets te doen in onze school!

Luizenouders

Na elke vakantie alle kinderen even ‘door de haren kriebelen’ zoals de kleuters dit baantje zo leuk omschrijven.

Klassenouders

Elke klas heeft ook zijn eigen klassenouder. deze kan worden ingezet als er een specifieke vraag voor een klas is. De leerkracht kan dan de klassenouder inschakelen om ouders te vragen voor bijvoorbeeld een excursie.

Maar ook bij eenmalige activiteiten zoals een spelletje begeleiden op de sportdag, rijden naar een excursie buiten school of het versieren van de middenruimte en gangen voor Sint, Kerst of Pasen zien we u graag!

Elk jaar gaat er een ouderhulplijst mee met ouders, waar zij op aan kunnen geven of en vervolgens waarmee ze willen helpen. Zo hebben wij kant en klare lijsten, waar we in het nieuwe schooljaar dankbaar gebruik van maken.

Voor elk wat wils en wij zijn heel blij met uw hulp!